Info om övningstävling söndag 6.10 i Gloriahallen och preliminär info + bindande anmälning till FSGM

Finlands Svenska Gymnastikförbunds Mästerskapstävling (FSGM) arrangeras i höst 9-10.11 på Åland, Mariehamn.

FSGM har under de senaste åren lockat ett stort antal deltagare från HGK och vi kommer även denna höst att ordna en övningstävling inför tävlingen i Gloriahallen. Övningstävlingen fungerar både som övning för gymnasterna men också som ett tillfälle för tränarna att se vem som är redo att tävla på FSGM. Övningstävlingen ordnas söndag 6.10 ca kl. 10-14 i Gloriahallen. Närmare tidtabell kommer då vi fått in alla anmälningar. Föräldrar och syskon är välkomna att titta på tävlingen ????

De som deltar på övningstävlingen bör kunna sina serier utantill och behärska rörelserna i serierna. För att få delta på FSGM bör flickor i klass B även ha avklarat bronsmärket och i klass C är det önskvärt att flickorna genomfört guldmärket. På övningstävlingen får alla delta, även om man inte ännu fått märkena godkända. Den egna tränaren informerar sina gymnaster eller gymnasternas föräldrar veckan efter övningstävlingen om gruppen eller en del gymnaster i gruppen deltar på FSGM. Man kan såklart även delta i övningstävlingen fastän man inte vill tävla på FSGM om man vill få testa hur det är att tävla.

På tävlingen skall alla flickor ha på sig en gymnastikdräkt och alla pojkar dräkt/T-skjorta och shorts (gärna klubbens tävlingsdräkt, för både flickor och pojkar) och klubbens overall (alternativt vit överdel och mörka tights/träningsbyxor). Alla med långt hår bör snyggt ha ”håret fast” och så att frisyren håller hela tävlingen, men inte heller stör tävlingsprestationen.

I samband med anmälningen till övningstävlingen anmäler man även om man vill delta på FSGM om man fyller nivåkraven för FSG-tävlingen! Fyll alltså i anmälningstalongen nedan anmälning till såväl övningstävlingen, som FSGM. Observera att anmälan till FSGM är bindande eftersom klubben gör en slutgiltig bokning av resor & övernattning genast efter övningstävlingen! Ett deltagande i övningstävlingen är dock ett krav för alla flickgymnaster som tävlar i klass B och C samt pojkar inom alla klasser som vill delta i FSGM!

Enligt den preliminära tidtabellen för FSGM 9-10.11 på Åland tävlar flickor klass C-G och alla pojkar på lördag 9.11 och flickor klass B på söndag 10.11. Preliminärt åker flickor i klass B tidigt på lördag morgon från Helsingfors, medan de övriga klasserna åker iväg redan på fredagen!

Till FSG tävlingen kan man välja att antingen åka med ”HGK:s paket” eller boka allting själv. Paketet är i första hand för gymnaster och tränare. Vi har ett antal föräldraplatser i HGK:s paket, de föräldrar som åker med paketet räknar vi med att även hjälper till oss tränare och ser efter barnen under tävlingsresan. I HGK:s paket ingår resor Helsingfors-Åbo-Helsingfors, båtresor Åbo-Åland-Åbo samt övernattning (fredag 8.11- söndag 10.11 prel. för flickor klass C-G samt pojkar och övernattning lördag 9.11-söndag 10.11 prel. för flickor klass B) på Godby vandrarhem + ett antal måltider. Närmare info om paketet och priset kommer då vi vet den exakta tävlingstidtabellen och det exakta antalet anmälda från HGK. I detta skede uppskattar vi det till 125–150 euro/deltagare.

I samband att ni anmäler er till övningstävlingen så tar vi även in bindande anmälningar till FSGM eftersom resorna bör bokas & bekräftas direkt efter övningstävlingen. Genom att fylla i formuläret nedan senast onsdag 2.10.2019 så anmäler du ditt barn till övningstävlingen eller övningstävlingen + FSGM. 

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.