Övningstävling 8.3.2020 i HGK och FSGM i Grankulla 18-19.4.2020

Finlands Svenska Gymnastikförbunds Mästerskapstävling (FSGM) arrangeras i vår 18-19.4.2020 i Grankulla

FSGM har under de senaste åren lockat ett stort antal deltagare från HGK och vi kommer även denna vår att ordna en övningstävling inför FSGM i Gloriahallen. Övningstävlingen fungerar både som övning för gymnasterna men också som ett tillfälle för tränarna att se vem som är redo att tävla på FSGM. Övningstävlingen ordnas söndag 8.3 ca kl. 9-13 i Gloriahallen. Närmare tidtabell kommer då vi fått in alla anmälningar. Föräldrar och syskon är välkomna att titta på tävlingen.

De som deltar på övningstävlingen bör kunna sina serier utantill och behärska rörelserna i serierna. För att få delta på FSGM bör flickor i klass B även ha avklarat bronsmärket och i klass C är det önskvärt att flickorna genomfört guldmärket. På övningstävlingen får alla delta, även om man inte ännu fått märkena godkända. Den egna tränaren informerar sina gymnaster eller gymnasternas föräldrar veckan efter övningstävlingen om gruppen eller en del gymnaster i gruppen deltar på FSGM. Man kan såklart även delta i övningstävlingen fastän man inte vill tävla på FSGM om man vill få testa hur det är att tävla.

På tävlingen skall alla flickor ha på sig en gymnastikdräkt och alla pojkar dräkt/T-skjorta och shorts (gärna klubbens tävlingsdräkt, för både flickor och pojkar) och klubbens overall (alternativt vit överdel och mörka tights/träningsbyxor). Alla med långt hår bör snyggt ha ”håret fast” och så att frisyren håller hela tävlingen, men inte heller stör tävlingsprestationen. Pojkarnas tävlingsdräkt kan köpas på Gymnastica.

Vi kommer inte göra en ny beställning av flickornas tävlingsdräkt eller av HGK overallen nu under våren. Vi ordnar en försäljning av ”gamla” jumppadräkter & overaller i samband med övningstävlingen. Mera info inom kort på HGK:s instagram.

 

I samband med anmälningen till övningstävlingen anmäler man även om man vill delta på FSGM om man fyller nivåkraven! Observera att anmälan till FSGM är bindande eftersom klubben gör den slutgiltiga tävlingsanmälnigen till FSGM direkt efter övningstävlingen! Ett deltagande i övningstävlingen är dock ett krav för alla flickgymnaster som tävlar i klass B och C samt pojkar i klass stara, 1 & 2 som vill delta i FSGM! Eftersom tävlingen går av stapeln i Grankulla ordnar HGK inga gemensamma resor eller dylikt denna gång. Alla gymnaster som deltar på FSGM bör arrangera skjuts till och från tävlingen på egen hand.

Fyll i anmälningsformuläret till övningstävling/övningstävling + FSGM nedan senast onsdag 4.3.2020.

Preliminär tidtabell för övningstävlingen
09.00-10.00 uppvärmning & redskapsprovning, pojkar
10.00-10.30 uppvärmning flickor
10.35 inmarsch, flickor & pojkar
ca kl. 12.30 Prisutdelning för alla tävlande

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

 




Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.