Coronarestriktionerna fortsätter till 31.1 – terminen startar tidigast 1.2

Huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp sammanträdde igår den 14 januari som planerat, och informerade idag 15.1 kl. 9.30 på sin presskonferens om besluten.
Beskedet var att hobbyverksamheten inte öppnas upp. De nuvarande restriktionerna och rekommendationerna gäller till 31.1. Hur det ser ut fr.o.m. 1.2 för hobbyverksamhetens del är ännu öppet.

HGK:s terminsinledning skjuts sålunda upp till att tidigast inledas 1.2. Då vi har mera info om tiden efter 31.1 informerar vi om det.

Tävlingsgrupperna fortsätter med sin distansträning och uteträning. Hobbygrupperna får info i början av nästa vecka om eventuella distanspass och videon. Här måste dock påpekas att inom redskapsgymnastik spelar redskapen en stor roll. Distansträning hemma liknar således inte de pass vi normalt erbjuder i de salar där vi har verksamhet.

Vi uppmuntrar alla familjer att röra på sig utomhus och ta ut allt av snön och vintervädret! Många färdigheter utvecklas genom lek och olika motionsformer utomhus. Dessutom kan man göra en del inomhus trots begränsat utrymme. Kan barnen hoppa hopprep? Kan de stå på ett ben med ögonen slutna i 10 sekunder? Får de händerna i golvet om de står med raka ben? Kan ni hitta på små fysiska utmaningar som alla kan testa på och klara av? Utomhus kan man gå, skida, skrinna, åka pulka, hänga i utegymmens ställningar. Det viktigaste är att man rör på sig, oberoende av ålder! 

Trevlig weekend! Ute skiner solen trots molnen på hobbyhimlen. Ta hand om varandra!
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.