Staden har gett grönt ljus att öppna upp hobbyverksamhet, dock finns det fortfarande vissa öppna frågor

Huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp hade presskonferens igår den 27 januari kl. 16. Där informerades det om att de flesta restriktionerna fortsätter men att hobbyverksamheten för barn och unga under 20 år kan öppnas upp fr.o.m. 1.2. Detta är glädjande nyheter! Dock bör alla aktörer ta ett stort ansvar och se till att den verksamhet som erbjuds är trygg. Det innebär främst att avstånd ska hållas i mån av möjlighet och antal personer i ett utrymme inte ska vara för stort. Det finns således en hel del tolkningsmöjligheter och en del utmaningar för våra grenar redskapsgymnastik och TeamGym. 

HGK har under hela coronatiden strävat efter att erbjuda en trygg verksamhet och ta vårt ansvar. Vi fortsätter på den linjen.

Idag 28.1 kl. 16 informerar Helsingfors närmare om idrottsverksamhetens riktlinjer i staden. Vi förväntar oss att få viss vägledning, även om hur verksamheten i stadens salar Tölö sporthall och Sportkvarnen kommer att se ut 1.2->.  

Vi väntar alltså på den infon varefter klubbens styrelse tar beslut om vår verksamhet. Därefter informerar vi tränare och gymnaster. Sannolikt är att vi minskar på antalet grupper i salen, vilket får följder för veckoschemat och antal träningar för tävlingsgrupper. Det är möjligt att en del grupper inleder 1.2 och andra 8.2 och det är också möjligt att alla grupper tyvärr inte kommer att kunna ha verksamhet. T.ex. för vuxen-barngrupper innebär de förlängda restriktionerna för över 20-åringar sannolikt att man inte kan ha verksamhet. En annan viktig fråga är om verksamhet för de yngsta kan hållas trygg och med tillräckliga avstånd, de kan inte heller ta sig till våra utrymmen på egen hand.

Mera info kommer under fredagen. 
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.