Terminen inleds stegvis fr.o.m. 1.2

HGK återupptar träningarna för sina juniorer stegvis fr.o.m. den första februari. Coronakoordineringsgruppen sätter dock ett enormt stort ansvar på föreningarna och eftersom vi anser att vi är skyldiga att ta vårt ansvar kommer vi än en gång att minska på antalet grupper som är i salen samtidigt. Det innebär att vi igen gör om schemat och att träningstiderna ändras. Vi gör det dock för att kunna ha en så trygg verksamhet som möjligt. Normalt har vi 8 grupper i salen samtidigt, i augusti drog vi ner dem till 5, och nu minskar vi ytterligare på antalet till 1-2 grupper, max 3 grupper.

Vi har fortfarande en hel del att koordinera, vilket betyder att tävlingsgrupperna som kör i gång 1.2 får närmare info under veckoslutet. Hobbygrupperna i skolåldern kör igång 8.2 och får närmare info under nästa vecka. Observera att barn under skolåldern tillsvidare inte kommer att ha verksamhet, beroende på smittläget har vi beredskap att sätta igång vecka 7. Vuxen-barngruppen får tyvärr inte träna i februari, p.g.a. över 20-åringarnas fortsatta restriktioner. 

I stadens salar i Sportkvarnen och i Tölö sporthall tränar tillsvidare endast våra landslagsgymnaster i TeamGym. Staden minskar inte på det totala antalet som får vara i gymnastiksalarna samtidigt vilket vi anser betyda att där är för mycket folk för att det ska vara tryggt i denna situation. Flera olika föreningar är i salarna samtidigt, vilket betyder att vi inte kan påverka vår egen verksamhet där.  
Vidare innebär våra strikta åtgärder att tävlingsgruppernas träningar blir kortare och färre. Distansträningar och uteträningar fortsätter som komplement. Hobbygrupperna erbjuds också ett distanspass / vecka.

För att hålla avstånd kommer tränarna att undvika att hjälpa gymnaster i övningarna och vår strävan är att gymnasterna ska hålla avstånd även inom gruppen, men det kan vi inte garantera. Mellan grupperna håller vi avstånd.

Vi kan förstås bli tvungna att ta snabba beslut om situationen det kräver och risken finns att verksamheten avbryts igen. Trots det hotet hoppas vi att smittläget hålls under kontroll och vi gör allt vi kan för att göra vår egen verksamhet så bra och trygg som möjligt. Vi hoppas vi bidrar till möjligheten att verksamheten ska kunna fortsätta våren ut, på ett eller annat sätt.

Vi återkommer till alla coronaåtgärder och påminner om vad man ska tänka på inför starten.
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.