Mellanrapport om klubbens juniorverksamhet efter sportlovet

Den nyaste informationen från myndigheternas sida om hobbyverksamhet med tanke på den aktuella coronasituationen är oklar och svår att tolka. Det är också möjligt att det som beslöts av Regionförvaltningsverket AVI fredagen den 26.2 kan ändras. Speciellt åldersgränsen är inte helt entydig. Dessutom har möjligheten att erbjuda verksamhet för max 10 personer för även dem som är över 12 år i privata utrymmen skapat debatt p.g.a. smittläget. 

Klubbens beslut om verksamheten fr.o.m. 1.3 kan sålunda ännu ändras om AVI:s beslut ändras. För tillfället följer vi Helsingfors stads linje och rekommendationer, d.v.s. gymnaster födda 2009 och senare erbjuds verksamhet i gymnastiksalen. Gymnaster födda 2008 och tidigare erbjuds verksamhet på distans. För gymnaster under skolåldern som inte haft verksamhet sedan slutet av november fortsätter tyvärr pausen och de barnen erbjuds också distanspass.

Vi gör så små förändringar som möjligt i februaris schema tills vi vet om det är 2009 eller 2008 som blir det avgörande födelseåret. Vi kommer alltså först att informera de grupper som har träningar i början av veckan om träningarna och meddelar sedan efter hand de andra grupperna. Information om distanspassen kommer genast då det schemat är klart.

I början av veckan torde ministeriet och AVI komma överens om tolkningarna, och vi kan därefter besluta om vår egen verksamhet i mars. Vi beklagar att informationen är knapphändig och osäker i detta skede.  
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.