Verksamheten inhiberad fram till midsommar

HGK:s styrelse har den 26 mars utvärderat avbrottet i verksamheten orsakat av coronaviruset. All ordinarie verksamhet fram till midsommar inställs. Detta gäller såväl den ordinarie gymnastiken, sommargymnastiken som planerad annan verksamhet och sociala aktiviteter.

Klubben erbjuder gymnastik på distans sedan torsdagen den 26 mars. Info om den streamade gymnastiken meddelas medlemmarna per e-post. Om du inte får e-post av verksamhetsledaren, vänligen kolla skräpposten eller meddela din e-postadress till kansliet(a)hgk.fi.

All verksamhet inhiberad t.o.m. 31.3 2020 p.g.a. coronaviruset

HGK:s styrelse har idag beslutat att inställa verksamheten fram till 1.4. Före nämnda datum gör styrelsen en ny bedömning av situationen och informerar om verksamheten under våren.

Motiveringen till beslutet är att coronaepidemin ser ut att gå in i en ny expansiv fas. I det här skedet kan klubben inte längre svara för en trygg verksamhetsmiljö för medlemmarna.

Beslutet gäller en omedelbar inställning av både senior- och juniorverksamheten. För juniorernas del gäller det såväl tävlingsgrupperna som hobbygrupperna.

Klubben återkommer med närmare information i ett senare skede.

Håkan Gabrielsson           Micaela Holmberg
Ordförande                         Verksamhetsledare 

 

Gymnastikverksamheten, coronavirus och epidemiområden

De allra flesta fall av Coronavirus, som registrerats i Finland, har drabbat personer som besökt norra Italien eller sådana som varit i kontakt med personer som varit där. På de flesta arbetsplatser har man därför infört förbud för personer som varit i norra Italien att komma till sina arbetsplatser.

Samma princip gäller även HGK-gymnastiken. Om du alltså besökt epidemiområden efter utbrottet av coronaviruset uppmanar vi dig att tillsvidare avstå från att delta i gymnastiken. Idag (10.3) är epidemiområdena enligt Institutet för hälsa och välfärd/THL Fastlandskina, Iran, Sydkorea, hela Italien, skidorter i Tyrolen i Österrike och tyska delstaten Nordrhein-Westfalen. Vi påpekar att många av HGK-seniorerna redan på grund av sin ålder tillhör den grupp för vilken en virussmitta kan vara ödesdiger.
Övriga rekommendationer

 
I övrigt hänvisar vi till det meddelande som redan tidigare skickats till medlemmarna och i vilket bl.a. följande konstaterades:
 
I detta skede fortsätter klubbens verksamhet helt normalt. Om det blir aktuellt med restriktioner eller inskränkningar informerar vi omedelbart om detta. Klubben följer myndigheternas och hälsovårdens instruktioner. I detta skede föreligger inga rekommendationer om inskränkningar i verksamheten.
 
I detta sammanhang vill vi dock understryka vikten av att följande observeras: 
  • Det är skäl att utebli från gymnastikpassen även vid smärre symptom på sjukdom t.ex. förkylning eller magont.
  • Använd endast egen vattenflaska. Märk gärna flaskorna så att förväxlingar undviks.
  • Handhygienen är a och o. Tvätta händerna med tvål före och efter gymnastiken för att minimera smittorisken.
  • Duscha efter varje gymnastikpass.
Att följa dessa enkla råd är att visa repekt för sina medgymnaster.
 
Vid behov ger klubben mera information. Vid frågor kontakta vänligen verksamhetsledare Micaela Holmberg på kansliet(a)hgk.fi eller 050 362 4163.

Smittosamma sjukdomar och klubbens verksamhet

Under vintern och vårvintern förekommer förkylningar, olika slags magåkommor liksom säsongsinfluensa mer eller mindre frekvent. I år har coronaviruset tillkommit, vilket har föranlett en del förfrågningar från medlemmarnas sida.
 
I detta skede kan vi informera att klubbens verksamhet fortsätter att fungera helt normalt. Om det blir aktuellt med restriktioner eller inskränkningar informerar vi omedelbart om detta. Klubben följer myndigheternas och hälsovårdens instruktioner. I detta skede föreligger inga rekommendationer om inskränkningar i verksamheten.
 
I detta sammanhang vill vi dock understryka vikten av att följande observeras: 
  • Det är skäl att utebli från gymnastikpassen även vid smärre symptom på sjukdom t.ex. förkylning eller magont.
  • Använd endast egen vattenflaska. Märk gärna flaskorna så att förväxlingar undviks.
  • Handhygienen är a och o. Tvätta händerna med tvål före och efter gymnastiken för att minimera smittorisken.
  • Duscha efter varje gymnastikpass.
Att följa dessa enkla råd är att visa repekt för sina medgymnaster.
 
Vid behov ger klubben mera information. Vid frågor kontakta vänligen verksamhetsledare Micaela Holmberg på kansliet(a)hgk.fi eller 050 362 4163.

Turnarens julprogram

Nedan info om slutet av höstterminen och terminsinledningen i januari.

Daggdroppens Lucia är fredagen den 13 december kl. 7.00. Alla gymnaster bör i sedvanlig ordning vara omklädda kl. 7.00 så att festligheterna kan börja i tid. Daggdroppens Lucia följs av ett normalt gymnastikpass och morgonkaffe/-te med semla, samt bulle&pepparkakor. Efter Daggdroppens Lucia har de övriga fredagspassen sina normala pass.

Julgrisen firas fredagen den 13 december på Metropol, Sanduddsgatan 14. Observera att platsen är en annan än tidigare! Programmet börjar kl.18.30, baren öppnas kl. 18. Julgrisens pris inklusive trerättersmiddag och garderobsavgift är 49 € per person och betalas på platsen. Klubben bjuder på ett glas mousserande vin.

Anmälan till Julgrisen är obligatorisk och den är bindande (senast 3.12). Anmälningslista finns på Gloriahallens anslagstavla. Man kan även anmäla sig per e-post till verksamhetsledaren på kansliet(a)hgk.fi eller per telefon 050 502 6412. Märk meddelandet ”Julgrisen”. Specialdieter / allergier uppges i samband med anmälan.

Höstterminen avslutas för alla pass vecka 50, d.v.s. terminens sista gymnastikpass är fredagen den 13 december kl. 9.00. De som dock vill ha en kortare julpaus är välkomna på Julgymnastik tisdagen den 17 december kl. 7.00 med överledare Thomas Hellstén som ledare eller 19.30 med Jan-Magnus ”Jancca” Westerlund som ledare. Alla turnare, oberoende av vilket pass man normalt deltar i, är välkomna!

Julvandringen startar vid Movitz-stugan onsdagen den 18 december kl. 10.00. Vandringen inklusive paus då medhavd matsäck avnjutes tar ca 4 timmar. Väderreservation. För mera info, kontakta vänligen Björn Åström, 050 572 8121.

-Vårterminen inleds torsdagen den 2 januari kl. 7.00.

Sommardroppen i augusti och terminsstart 2.9

Sommaren visar sig från sin bästa sida just nu (23.7) och förhoppningsvis har alla möjlighet att röra på sig i staden, på landet eller i skärgården. Gloriahallen hälsar alla välkomna tillbaka onsdagen den 14 augusti kl. 7.00 då augustis första Sommardroppen drar igång! Sommardroppen är öppen för klubbens alla medlemmar, oberoende av vilket pass man normalt deltar i. Sommardroppen även onsdag 21.8 och 28.8. 

Den ordinarie terminen inleds sedan måndagen den 2 september med Cirkelträning kl. 7 och 8. Därefter alla veckans pass på samma sätt som under våren, förutom att torsdagens Pilates och Cirkelträning bytt plats; Cirkelträning kl. 8 och Pilates kl. 9.

Alla turnare önskas en fortsatt skön sommar!

Valborgsmässoaftonen och 1 maj

Tisdagen den 30 april, på valborgsmässoaftonen, ingen kvällsgymnastik. På morgonen är det dock normala pass. På första maj, onsdagen den 1 maj, är Gloriahallen stängd och alla turnare får ta sig en vårpromenad i stället. 

Glad Valborg tillönskas alla HGK:are!

Vårmöte onsdagen den 10 april kl. 18.00

HGK:s stadgeenliga vårmöte hålls onsdagen den 10 april 2019 kl. 18.00 på Gropen. Under mötet behandlas de i stadgarnas 11 paragraf nämnda ärendena och dessutom som extra ärende frågor i anslutning till fastigheten Pharmadomus. Efter mötet blir det fri samvaro med servering. 

Anmälningar senast 5.4 p.g.a. serveringen, i första hand på anmälningslistan på anslagstavlan eller i andra hand per e-post på kansliet@hgk.fi. Märk meddelandet “Vårmöte”. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna på vårmötet!

God Jul och Gott Nytt År!

Den ordinarie terminen avslutades med Daggdroppens Lucia och efterföljande gymnastikpass fredagen den 14 december. Samma kväll samlades 120 turnare och juniorledare på Julgrisen. Därefter har det varit Julgymnastik och Julvandring på programmet, men nu är det dags att varva ner och ta en kort julpaus. 
 
Vårterminen inleds onsdagen den 2 januari med Onsdagsdroppen kl. 7.00. Vårens gymnastikutbud följer höstens schema, men glädjande nog införs även Pilates på programmet! Torsdagar kl. 8-9 leder Hedvig Lundsten klubbens pilatespass, start torsdagen den 3 januari. Vänligen anmäl på förhand intresse om att delta i pilatesen på kansliet(a)hgk.fi. Bekväma kläder, långärmat och långa byxor rekommenderas, samt genomförs passen i strumpfötter. 
 
Alla turnare önskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

Kräftskiva på Movitz-stugan 21.9 kl. 19.00

KLUBBENS KRÄFTSKIVA ordnas på Movitz-stugan fredagen den 21 september 2018 kl. 19.00!
Bussen avgår kl. 18.00 från Kiasma, retur från Movitz-stugan kl. 22.30.

Bindande anmälan, till tillställningen som är avec, senast 18.9. Begränsat antal platser.
Priset är 45 euro/deltagare som faktureras. Fritidsklädsel. Egna drycker med.

Vänligen anmäl på listan på anslagstavlan eller per e-post på kansliet@hgk.fi eller per telefon på 050 362 4163.

MENY
Välkomstdrink
8 st. kräftor (+11 cm) / person
Quiche Lorraine
Kaffe med konfekt

Fler nyheter finns i arkivet