Turnarens julprogram

Nedan info om slutet av höstterminen och terminsinledningen i januari.

Daggdroppens Lucia är fredagen den 13 december kl. 7.00. Alla gymnaster bör i sedvanlig ordning vara omklädda kl. 7.00 så att festligheterna kan börja i tid. Daggdroppens Lucia följs av ett normalt gymnastikpass och morgonkaffe/-te med semla, samt bulle&pepparkakor. Efter Daggdroppens Lucia har de övriga fredagspassen sina normala pass.

Julgrisen firas fredagen den 13 december på Metropol, Sanduddsgatan 14. Observera att platsen är en annan än tidigare! Programmet börjar kl.18.30, baren öppnas kl. 18. Julgrisens pris inklusive trerättersmiddag och garderobsavgift är 49 € per person och betalas på platsen. Klubben bjuder på ett glas mousserande vin.

Anmälan till Julgrisen är obligatorisk och den är bindande (senast 3.12). Anmälningslista finns på Gloriahallens anslagstavla. Man kan även anmäla sig per e-post till verksamhetsledaren på kansliet(a)hgk.fi eller per telefon 050 502 6412. Märk meddelandet “Julgrisen”. Specialdieter / allergier uppges i samband med anmälan.

Höstterminen avslutas för alla pass vecka 50, d.v.s. terminens sista gymnastikpass är fredagen den 13 december kl. 9.00. De som dock vill ha en kortare julpaus är välkomna på Julgymnastik tisdagen den 17 december kl. 7.00 med överledare Thomas Hellstén som ledare eller 19.30 med Jan-Magnus “Jancca” Westerlund som ledare. Alla turnare, oberoende av vilket pass man normalt deltar i, är välkomna!

Julvandringen startar vid Movitz-stugan onsdagen den 18 december kl. 10.00. Vandringen inklusive paus då medhavd matsäck avnjutes tar ca 4 timmar. Väderreservation. För mera info, kontakta vänligen Björn Åström, 050 572 8121.

-Vårterminen inleds torsdagen den 2 januari kl. 7.00.

Sommardroppen i augusti och terminsstart 2.9

Sommaren visar sig från sin bästa sida just nu (23.7) och förhoppningsvis har alla möjlighet att röra på sig i staden, på landet eller i skärgården. Gloriahallen hälsar alla välkomna tillbaka onsdagen den 14 augusti kl. 7.00 då augustis första Sommardroppen drar igång! Sommardroppen är öppen för klubbens alla medlemmar, oberoende av vilket pass man normalt deltar i. Sommardroppen även onsdag 21.8 och 28.8. 

Den ordinarie terminen inleds sedan måndagen den 2 september med Cirkelträning kl. 7 och 8. Därefter alla veckans pass på samma sätt som under våren, förutom att torsdagens Pilates och Cirkelträning bytt plats; Cirkelträning kl. 8 och Pilates kl. 9.

Alla turnare önskas en fortsatt skön sommar!

Valborgsmässoaftonen och 1 maj

Tisdagen den 30 april, på valborgsmässoaftonen, ingen kvällsgymnastik. På morgonen är det dock normala pass. På första maj, onsdagen den 1 maj, är Gloriahallen stängd och alla turnare får ta sig en vårpromenad i stället. 

Glad Valborg tillönskas alla HGK:are!

Vårmöte onsdagen den 10 april kl. 18.00

HGK:s stadgeenliga vårmöte hålls onsdagen den 10 april 2019 kl. 18.00 på Gropen. Under mötet behandlas de i stadgarnas 11 paragraf nämnda ärendena och dessutom som extra ärende frågor i anslutning till fastigheten Pharmadomus. Efter mötet blir det fri samvaro med servering. 

Anmälningar senast 5.4 p.g.a. serveringen, i första hand på anmälningslistan på anslagstavlan eller i andra hand per e-post på kansliet@hgk.fi. Märk meddelandet “Vårmöte”. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna på vårmötet!

God Jul och Gott Nytt År!

Den ordinarie terminen avslutades med Daggdroppens Lucia och efterföljande gymnastikpass fredagen den 14 december. Samma kväll samlades 120 turnare och juniorledare på Julgrisen. Därefter har det varit Julgymnastik och Julvandring på programmet, men nu är det dags att varva ner och ta en kort julpaus. 
 
Vårterminen inleds onsdagen den 2 januari med Onsdagsdroppen kl. 7.00. Vårens gymnastikutbud följer höstens schema, men glädjande nog införs även Pilates på programmet! Torsdagar kl. 8-9 leder Hedvig Lundsten klubbens pilatespass, start torsdagen den 3 januari. Vänligen anmäl på förhand intresse om att delta i pilatesen på kansliet(a)hgk.fi. Bekväma kläder, långärmat och långa byxor rekommenderas, samt genomförs passen i strumpfötter. 
 
Alla turnare önskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

Kräftskiva på Movitz-stugan 21.9 kl. 19.00

KLUBBENS KRÄFTSKIVA ordnas på Movitz-stugan fredagen den 21 september 2018 kl. 19.00!
Bussen avgår kl. 18.00 från Kiasma, retur från Movitz-stugan kl. 22.30.

Bindande anmälan, till tillställningen som är avec, senast 18.9. Begränsat antal platser.
Priset är 45 euro/deltagare som faktureras. Fritidsklädsel. Egna drycker med.

Vänligen anmäl på listan på anslagstavlan eller per e-post på kansliet@hgk.fi eller per telefon på 050 362 4163.

MENY
Välkomstdrink
8 st. kräftor (+11 cm) / person
Quiche Lorraine
Kaffe med konfekt

Terminsinledning

Höstterminen inleds i september men redan i augusti kan man tjuvstarta med Sommardroppen på onsdag 15.8, 22.8 och 22.8 kl. 7.00 så man kommer i gång igen efter sommaren!

Må bra-dagen 7.5 kl. 9.15

Fjolårets lyckade Må-bra-dag får en uppföljning i år. Konceptet är liknande som ifjol, med ett konditionstest och en föreläsning och platsen är Gloriahallen och Gropen. Tidpunkten är måndagen den 7 maj kl. 9.15.

Fysioterapistuderande från Arcada, under ledning av klubbens överledare Thomas Hellstén, kommer med nationella standardiserade fälttest att testa muskelstyrka och balansförmåga hos deltagarna. Studerandena går personligen igenom resultaten med deltagarna, det är alltså en studerande per deltagare. Den praktiska delen i salen tar ca 1 timme i anspråk och deltagarna skall vara klädda i gymnastikkläder.

Efter testet kan man gå i duschen varefter föreläsning och sedvanlig frukost på Gropen står på programmet kl. 10.30. Malin Grönros från Folkhälsan föreläser om motion och motionsrekommendationer i ca 1 timme.

Tillfället är kostnadsfritt för medlemmarna, förutom att normal betalning för frukosten gäller. Deltagarantalet är begränsat till 40, bindande anmälningar på anslagstavlan eller per e-post på kansliet(a)hgk.fi, rubricera vänligen mailet “Må bra-dagen”.

VÅRMÖTE 17.4 KL. 18.00

HGK:s stadgeenliga vårmöte hålls tisdagen den 17 april 2018 kl. 18.00 (observera klockslaget!) på Gropen. Under mötet behandlas de i stadgarnas 11 paragraf nämnda ärendena och dessutom informerar styrelsen om aktuella planer för fastigheten Pharmadomus. 

I samband med vårmötet ordnas en utställning av Pelle Björkmans unika samling av idrottsrelaterade medaljer. Pelle Björkman kommer att berätta om ett utvalt antal sällsyntheter. Efter presentationen blir det fri samvaro med servering av kvällsvickning med vin eller öl. Serveringen är kostnadsfri för medlemmarna.

Anmälningar senast 13.4 p.g.a. serveringen i första hand på anmälningslistan på anslagstavlan eller i andra hand per e-post på kansliet@hgk.fi. Märk meddelandet “Vårmöte”. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna på vårmötet!

GOD JUL!

Höstterminen är avslutad för denna gång med Lucia, Julgrisen och de två sista Julgymnastikpassen tisdagen den 19 december. Vårterminen kör i gång igen tisdagen den 2 januari kl. 7.00 med Tisdagsdroppen och efterföljande Yoga kl. 8 och Förmiddagsgymnastik kl. 9, samt kvällsgymnastiken kl. 19.30. 

Alla turnare önskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2018!!

Fler nyheter finns i arkivet

Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Allmän administration/seniorer/Gloriahallen
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 362 4163
må-fre 8-16

Gloriahallen 09/605 698

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

09 62271450

kansliet@hgk.fi

Kontakta oss