Föreningsläger 24-26.1.2020 i Vierumäki

LÄGRET ÄR FULLT! Anmälning till kölistan via formuläret som ni hittar längst nere på denna sida!

HGK ordnar ett föreningsläger i gymnastik för pojkar och flickor födda 2011 och tidigare. Lägret hålls i Vierumäki den 24 – 26 januari 2020. Lägret är riktat till klubbens tävlings- och hobbytävlingsgymnaster inom både redskapsgymnastik och TeamGym. HGK:s egna tränare kommer att fungera som tränare på lägret. Träningarna kommer att äga rum i den s.k. “Volttiareenan” i Vierumäki som öppnades i slutet av år 2016.

De gymnaster som deltar på lägret bör vara vana vid att träna mycket och även vara vana vid att övernatta utan sina föräldrar.

Lägrets pris är 190€ och faktureras.
I priset ingår busskjuts till och från Vierumäki, måltider, övernattning, träningarna samt simning på lördag kväll.

HGK arrangerar en gemensam busskjuts som startar kl. 14.30 på fredagen den 24 januari från Kaserntorget och är tillbaka på söndagen den 26 januari ca kl. 19.15 på samma plats.

Vi övernattar i 2–4personers rum, rumsindelningen uppgörs av chefstränaren.

Träningsgrupperna görs upp på basen av gymnasternas träningsmängd och nivå.

Vid annullering av deltagande betalar man fullt pris. Om tidig annullering eller läkarintyg gör att klubben avgiftsfritt kan avboka platsen eller vi har en ersättande gymnast som kan delta, kan avgiften bli mindre!

UPPDATERAD TIDTABELL för lägerhelgen (14.1.2020)

Fredag 24.1.2020
14.15 Träff & start med gemensamma bussar från Kaserntorget till Vierumäki
16.30 Ankomst till Vierumäki + tid för att byta om till träningskläder och äta egen medhavd matsäck före träningen
17.00-20.00 Träning
20.15 Middag & inkvartering
21.00 Tystnad

Lördag 25.1.2020
08.00 Frukost
09.00-12.00/12.30 Träning
12.15 Lunch
14.30-17.30/18.00 Träning
17.45 Middag
19.00-20.30 Simning i simhallen
20.30 Kvällsmål
21.00 Tystnad

Söndag 26.1.2020
08.00 Frukost
09.00-12.00 Träning
12.15 Lunch
14.00-17.00 Träning
17.15 Start mot Helsingfors
ca 19.15 vid Kaserntorget

Anmälan görs via formuläret nedan senast söndag 15.12.2019. Ni får en automatisk bekräftelse till e-postadressen ni angett. Ifall ni inte får en bekräftelse, ta kontakt med chefstränare Cecilia Andler (cecilia.andler@hgk.fi).

Mera info har skickats per e-post till dem som åker på lägret 🙂 Ta kontakt med chefstränare Cecilia Andler (cecilia.andler@hgk.fi) ifall ni har anmält er till lägret men inte fått mera info.

Juniorinfo november 2019/ Julavslutning 15.12.2019 i Tölö Sporthall

Hej alla gymnaster och föräldrar!

Höstterminen håller på att lida mot sitt slut, så här kommer lite information om slutet av höstterminen och början av vårterminen. Kom även ihåg att info sätts ut på klubbens hemsida www.hgk.fi

Terminsavslutningen ordnas enligt tradition vartannat år som juluppvisning och vartannat år HGK- mästerskap. P.g.a. platsbrist i Gloriahallen har vi de senaste åren haft flera avslutningar, på olika dagar under en och samma vecka. I år vill vi testa på att ha en gemensam avslutning för klubbens alla gymnaster. I Gloriahallen ryms vi tyvärr inte, så juluppvisningen går av stapeln i Tölö Sporthall (Paavo Nurmis gränd 1 C, B-hallen, basketplanen) söndagen den 15 december kl. 16.30-ca 18. Gymnasterna skall vara på plats kl. 16.10. Föräldrar/syskon är välkomna att se på juluppvisningen från kl. 16.30. Eftersom vi kommer att vara ett stort gäng gymnaster önskar vi att alla tar med sig max 2 åskådare/barn för att se till att alla får en sittplats. Fritt inträde till juluppvisningen.

Uppvisningen är till för klubbens alla gymnaster och varje grupp deltar i ett program. Gruppens tränare informerar sina egna gymnaster om vilket program gruppen deltar i, och övar program eller övningar i programmet med gymnasterna under gruppens normala träningar. Anmäl er till den egna tränaren senast 1.12. kl. 12.00

Den egentliga terminen slutar i och med juluppvisningen, gymnasterna i tävlingsgrupperna får information av den egna tränaren om eventuell träning under jullovet.

Vårterminen inleds vecka 2, fr.o.m. den 7 januari. Grupperna fortsätter som under hösten om ingenting annat meddelas.

Om vårdnadshavaren inte meddelar att barnet slutat, utgår vi ifrån att gymnasterna fortsätter.

God väntan på julen och hoppas att vi ses igen i januari!

Vid frågor vänligen kontakta den egna tränaren eller chefstränare Cecilia Andler på cecilia.andler@hgk.fi

Info om övningstävling söndag 6.10 i Gloriahallen och preliminär info + bindande anmälning till FSGM

Finlands Svenska Gymnastikförbunds Mästerskapstävling (FSGM) arrangeras i höst 9-10.11 på Åland, Mariehamn.

FSGM har under de senaste åren lockat ett stort antal deltagare från HGK och vi kommer även denna höst att ordna en övningstävling inför tävlingen i Gloriahallen. Övningstävlingen fungerar både som övning för gymnasterna men också som ett tillfälle för tränarna att se vem som är redo att tävla på FSGM. Övningstävlingen ordnas söndag 6.10 ca kl. 10-14 i Gloriahallen. Närmare tidtabell kommer då vi fått in alla anmälningar. Föräldrar och syskon är välkomna att titta på tävlingen 😊

De som deltar på övningstävlingen bör kunna sina serier utantill och behärska rörelserna i serierna. För att få delta på FSGM bör flickor i klass B även ha avklarat bronsmärket och i klass C är det önskvärt att flickorna genomfört guldmärket. På övningstävlingen får alla delta, även om man inte ännu fått märkena godkända. Den egna tränaren informerar sina gymnaster eller gymnasternas föräldrar veckan efter övningstävlingen om gruppen eller en del gymnaster i gruppen deltar på FSGM. Man kan såklart även delta i övningstävlingen fastän man inte vill tävla på FSGM om man vill få testa hur det är att tävla.

På tävlingen skall alla flickor ha på sig en gymnastikdräkt och alla pojkar dräkt/T-skjorta och shorts (gärna klubbens tävlingsdräkt, för både flickor och pojkar) och klubbens overall (alternativt vit överdel och mörka tights/träningsbyxor). Alla med långt hår bör snyggt ha “håret fast” och så att frisyren håller hela tävlingen, men inte heller stör tävlingsprestationen.

I samband med anmälningen till övningstävlingen anmäler man även om man vill delta på FSGM om man fyller nivåkraven för FSG-tävlingen! Fyll alltså i anmälningstalongen nedan anmälning till såväl övningstävlingen, som FSGM. Observera att anmälan till FSGM är bindande eftersom klubben gör en slutgiltig bokning av resor & övernattning genast efter övningstävlingen! Ett deltagande i övningstävlingen är dock ett krav för alla flickgymnaster som tävlar i klass B och C samt pojkar inom alla klasser som vill delta i FSGM!

Enligt den preliminära tidtabellen för FSGM 9-10.11 på Åland tävlar flickor klass C-G och alla pojkar på lördag 9.11 och flickor klass B på söndag 10.11. Preliminärt åker flickor i klass B tidigt på lördag morgon från Helsingfors, medan de övriga klasserna åker iväg redan på fredagen!

Till FSG tävlingen kan man välja att antingen åka med ”HGK:s paket” eller boka allting själv. Paketet är i första hand för gymnaster och tränare. Vi har ett antal föräldraplatser i HGK:s paket, de föräldrar som åker med paketet räknar vi med att även hjälper till oss tränare och ser efter barnen under tävlingsresan. I HGK:s paket ingår resor Helsingfors-Åbo-Helsingfors, båtresor Åbo-Åland-Åbo samt övernattning (fredag 8.11- söndag 10.11 prel. för flickor klass C-G samt pojkar och övernattning lördag 9.11-söndag 10.11 prel. för flickor klass B) på Godby vandrarhem + ett antal måltider. Närmare info om paketet och priset kommer då vi vet den exakta tävlingstidtabellen och det exakta antalet anmälda från HGK. I detta skede uppskattar vi det till 125–150 euro/deltagare.

I samband att ni anmäler er till övningstävlingen så tar vi även in bindande anmälningar till FSGM eftersom resorna bör bokas & bekräftas direkt efter övningstävlingen. Genom att fylla i formuläret nedan senast onsdag 2.10.2019 så anmäler du ditt barn till övningstävlingen eller övningstävlingen + FSGM. 

Detta formulär är inte längre tillgängligt.

Information om höstens grupper och träningstider

I motsats till den info vi gav ut i slutet av terminen kommer vi att maila gymnasternas föräldrar i början av juli med information om höstens grupper, träningstider och tränare. Vi ber om ursäkt om detta förorsakar problem för någon. Orsaken är dock den att i det pussel vi har att lägga med ca 30 tränare och 400 gymnaster så fattas det en del bitar, d.v.s. en del av våra tränare vet inte ännu var de kommer att studera nästa höst, och då saker och ting hänger ihop så vill vi inte nu gå ut med info om grupper och speciellt träningstider som sedan måste ändras. En del grupper har fått och kommer att få infon före midsommar, resten måste tyvärr vänta till efter 28.6 då studieinrättningarna gett besked om resultatet åt de sökande. 

Höstterminen inleds fr.o.m. måndagen den 19 augusti, nybörjargrupperna inleder fr.o.m. 26.8. 

Vid frågor om hobbygrupper, vänligen kontakta verksamhetsledare Micaela Holmberg i första hand per e-post på kansliet(a)hgk.fi eller per telefon på 050 362 4163. Tävlingsgrupperna kontaktar chefstränare Cecilia Andler på cecilia.andler(a)hgk.fi.

Anmälning av nya gymnaster hösten 2019

Nu kan man anmäla NYA GYMNASTER till höstens grupper! Mera info via länken 🙂

Nya gymnaster

Hösten 2019

Anmälan av NYA gymnaster till grupperna hösten 2019 kommer att öppnas under vecka 21 (dock inte på måndagen). Före det kan man inte anmäla gymnaster till höstens grupper, och gamla kölistor är inte heller längre i kraft. De gymnaster som redan är med i klubbens verksamhet anmäler sig inte på nytt till grupperna utan placeras in i grupper enligt ålder och nivå. Vänligen meddela om ert barn INTE kommer att fortsätta hösten 2019.

Nybörjargrupperna i Gloriahallen på Lilla Robertsgatan kommer preliminärt att bestå av följande grupper:

Mininybbar (pojkar och flickor) födda 2015 tillsammans med en vuxen, ca 15 platser
Nybörjarflickor födda 2013-2014, ca 15 platser
Nybörjarflickor födda 2011-2012, ca 10 platser
Nybörjarpojkar födda 2012-2014, ca 10 platser

Barn som är äldre än detta är också välkomna till HGK, men vi har inte regelrätta nybörjargrupper för dem utan vi försöker hitta lämpliga grupper bland dem som redan finns.

Dessutom har vi nybörjar- och hobbygrupper i Sportkvarnen i Kvarnbäcken på torsdagar, åldersgrupperna är inte fastslagna än, men de yngsta är födda 2014.

Terminen för nya gymnaster inleds fr.o.m. den 26 augusti och avslutas vecka 50. Man får prova på gymnastiken 2 ggr, efter det förbinder man sig att delta / erlägga terminsavgiften för hela terminen som för gymnastik 1 h / vecka = 145 euro.

Anmälningen öppnas alltså i slutet av maj, om du har frågor om verksamheten, vänligen kontakta klubbens verksamhetsledare Micaela Holmberg på juniorer@hgk.fi eller 050 362 41 63, helst under dagtid. 

TALANGJAKT måndag 20 maj 2019

Skulle ditt barn vilja träna 2 eller flera ggr i veckan fr.o.m. nästa höst? Kanske prova på att tävla i framtiden? Om svaret är JA hoppas vi du läser vidare 😊

Till hösten kommer vi att komplettera klubbens tävlings-, pretävlings- och hobbytävlingsgrupper med gymnaster som vill träna minst 2 ggr i veckan och eventuellt är intresserade av att i framtiden börja tävla. För att skapa oss en bättre uppfattning om gymnasterna som har intresse av att gymnastisera minst två gånger i veckan ordnar vi en

TALANGJAKT måndag 20.5 i Gloriahallen!

Tillfället sker i grupper, den uppdaterade tidtabellen ser ut enligt följande:

kl. 18.00-19.00 för flickor födda 2012–2013

kl. 19.00-20.00 för flickor födda 2011 och tidigare

kl. 19.00-20.00 för pojkar födda 2012 och tidigare

 

För att vi skall veta ungefär hur många som deltar, ber vi er anmäla gymnasten per e-post till event@hgk.fi senast tisdagen den 14 maj. I mejlet skall det framkomma barnets namn, födelseår och hur många träningar per vecka ni skulle vara intresserade av. Vi meddelar alla som anmält sig om den slutgiltiga tidtabellen efter att alla anmälningar kommit in. Ifall antalet gymnaster på de olika passen är väldigt ojämnt så kan tiden ändras. Vid frågor kan ni kontakta chefstränare Cecilia Andler per e-post på cecilia.andler@hgk.fi

 

Junioravslutning på Movitz-stugan 15.5.2019

Hej alla gymnaster och föräldrar!

Vårterminen håller på att lida mot sitt slut, så här kommer lite information om slutet av våren och om sommaren, samt höstterminens början.

Följande grupper har möjlighet att åka med till Movitz-stugan, det vill säga klubbens sportstuga i Noux onsdagen den 15 maj:

TG 1 Safirgruppen Rubingruppen Halvvolt Hobbytävling 1
TG 2 Silvergruppen Bronsgruppen Volt Hobbytävling 2
TG 3 Guldgruppen Kringslag Dubbelvolt Piruett
TG Eliten Diamantgruppen Flicki Tsumppi Rondat

 

Våravslutningen på Movitz-stugan i Noux går i år av stapeln onsdagen den 15 maj. Vi åker från Paavo Nurmis staty vid Olympiastadion med två hyrda bussar kl. 17.00 och är tillbaka på samma plats kl. 20.30. Klädseln skall vara enligt väder och vind, skorna skall man kunna springa i, och oberoende av väder är vi mestadels ute. På programmet står traditionsenligt av tränarna ledda lekar samt pizza, saft och glass. Anmälan om deltagande sker denna gång genom att fylla i formuläret pånedan. Det finns begränsat antal platser och platserna fylls i den ordning man anmäler sig. Anmälan är bindande! Vi serverar beställd pizza, saft och glass. Vänligen meddela om eventuella allergier i samband med anmälan, men tyvärr kan vi inte garantera att vi kan ta alla specialdieter och allergier i beaktande.

ANMÄLNINGSDEADLINE 12.5.2019

Den egentliga terminen slutar i och med våravslutningen den 15.5. Tävlingsgymnasterna får information om eventuell förlängd termin och sommarträning av den egna tränaren.

Höstterminen börjar tidigast måndagen den 19 augusti. Tävlingsgrupperna kan dock inleda terminen tidigare.

Observera att vi till varje höst gör omstruktureringar av grupperna för att grupperna skall vara så jämna som möjligt med tanke på ålder och nivå. Det innebär att träningsdagar och –tider kan ändra. På grund av GDPR- förordningen, som trädde i kraft för ett år sedan, kan vi inte längre lägga ut grupperna på hemsidan. Vi e-postar alltså istället uppgifterna om höstens grupper till gymnastens målsman före midsommaren. Vi räknar med att gymnasten fortsätter i klubben och placerar honom/henne i lämplig grupp, om vi inte fått meddelande om att han/hon slutar. Meddela alltså vänligen på juniorer@hgk.fi om gymnasten inte fortsätter hösten 2019.

Info om anmälan av nya gymnaster hösten 2019 läggs ut på www.hgk.fi i början av maj, och länken till anmälningen läggs ut under vecka 21. Före det kan man inte anmäla gymnaster till höstens grupper och gamla kölistor är inte heller längre i kraft!

Trevlig fortsättning på våren & med hopp om att vi ses igen på hösten! Vid frågor, kontakta den egna tränaren eller verksamhetsledare Micaela Holmberg, juniorer@hgk.fi / 050 362 4163.

FINLANDS SVENSKA GYMNASTIKFÖRBUNDS MÅNGKAMP OCH LAGTÄVLING, FSGM 4-5.5.2019 Vasa

Vårens FSGM går av stapeln i Vasa (Variskan koulu, Gamla Vasa gatan 20, 65380 Vasa) den 4–5 maj. HGK kommer att åka upp och ner med buss från Helsingfors till Vasa. Vi har bokat gemensam övernattning på hotell Vallonia i Korsholm inklusive kvällsmål & frukost. Vi kommer att åka upp och ner i två omgångar så att flickor klass B & C samt pojkar i klass 3 & seniorer har start på eftermiddagen fredagen den 3 maj kl. 14.00 från Paavo Nurmis staty och åker sedan hemåt på lördagen efter att tävlingen är slut ca kl. 16, så de är hemma i Helsingfors ca kl. 22:30.
Flickor klass D, E, F & pojkar i stara, 1 & 2 har start på lördag morgon den 4 maj kl. 8.00 från Paavo Nurmis staty och åker sedan hem efter tävlingen på söndagen med start ca kl. 13.30 så vi är i Helsingfors ca kl. 20.00

Kost & logi
Vi erbjuder alla gymnaster som kommer med på FSGM ett paket där det ingår bussresorna, övernattning en natt (antingen fre-lö eller lö-sö) på hotell Vallonia samt kvällsmål (fre eller lö) och frukost (lö eller sö). En lunch ingår även i paketet. Priset är ca 100 euro per person. Klubben står för tävlingsavgiften á 20 euro/gymnast.

Bussen stannar både på vägen upp och på vägen ner och vi har då en ca 45minuter lång paus då man även har möjlighet att äta på egen bekostnad.

Ifall det finns föräldrar som är intresserade av att följa med på resan, vänligen kontakta chefstränaren Cecilia Andler (cecilia.andler@hgk.fi)

Bindande anmälning till vårens mångkamp görs på vår hemsida via formuläret nedan senast torsdag 4.4.2019

Observera att anmälningen är bindande, resan debiteras även vid annullering.

Ifall ni har frågor, vänd er till den egna tränaren eller cecilia.andler@hgk.fi


Tävlingsklasser:
Pojkar: Stara, klass 1, 2, 3, 4, 5 och 6 samt seniorer
Flickor: klass B, C, D, E, F och G. Lagtävling i klasserna B, C, D, E och F (om minst tre lag anmälda per klass)

Preliminär tävlingstidtabell
Observera att detta är en preliminär tidtabell, den slutliga tidtabellen görs då alla anmälningarna har kommit in

Lördag 4.5.2019
9:00-9:30 Uppvärmning flickor klass B
9:30-12 Tävling klass B
11.30-12 Uppvärmning klass 3-6 samt seniorer
12-13 Redskapsprovning klass 3-6 samt seniorer
12.30-13 Uppvärmning klass C
13-15.30 Tävling klass C och klass 3-6 samt seniorer
16-16.30 Uppvärmning klass D
16.30-18.30 Tävling klass D

Söndag 5.5
9-9.30 Uppvärmning klass E-G & Stara samt klass 1-2
9.30-10.30 Redskapsprovning klass E-G & Stara samt klass 1-2
10.30-13 Tävling klass E-G & Stara samt klass 1-2

SOMMARDAGLÄGER I GYMNASTIK vecka 23, 24 och 25

HGK ordnar tre sommarläger i gymnastik i juni. Lägren är uppdelade på basen av nivå, ålder och gren.

På basen av nivå och ålder kan lägren se litet olika ut för grupperna. Förutom träning på de olika gymnastikredskapen kan vi även prova på andra grenar inom- och utomhus samt om krafterna tryter ha litet lugnare aktivitet efter lunchen på eftermiddagens pass.

Vecka 23
Lägret är riktat till klubbens alla hobbygymnaster, både flickor och pojkar födda 2006–2012. Även barn som inte varit med i klubbens verksamhet tidigare är välkomna. Lägret hålls i Gloriahallen den 3–7 juni 2019. Lägret är från måndag till fredag kl. 10-15. Det finns möjlighet att komma redan kl. 9 till HGK:s 6:e våning (Gropen) och läsa en bok eller pyssla. Vi har tränare på plats som övervakar.

Vecka 24

Anmälning till kölista via formuläret nedan
Lägret är riktat till klubbens hobbytävlingsgrupper, pretävlingsgrupper samt TeamGym-lag. Lägret gäller följande grupper: Hobbytävling 1, Hobbytävling 2, Flicki, Kringslag, Brons, Safir, Smaragd samt Halvvolt och klubbens alla lag i TeamGym. Lägret hålls i Gloriahallen den 10–14 juni 2019. Lägret är från måndag till fredag kl. 10-15. Det finns möjlighet att komma redan kl. 9 till HGK:s 6:e våning (Gropen) och läsa en bok eller pyssla. Vi har tränare på plats som övervakar.

Vecka 25
Lägret är riktat till klubbens redskapstävlingsgrupper. Gäller följande grupper: Silver, Guld, Rubin, Diamant, Volt & Dubbelvolt. Lägret hålls i Gloriahallen den 16–20 juni 2019. Lägret är från söndag till torsdag. På söndagen håller vi ett träningspass på eftermiddagen, måndag-onsdag kl. 10-16 och torsdag från kl. 10 fram till lunch.

Tack vare understöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne är

lägrets pris 75€ då man anmäler sig senast den 30.4.2019
och

100€ vid anmälning mellan tiden 1.5 och 31.5.2019.

Vid annullering av deltagande mellan tiden 1.5–15.5 uppbärs 30% av lägeravgiften, 16.5-31.5.2019 uppbärs 50% av lägeravgiften. Efter det betalar man fullt pris om man inte har läkarintyg.

Dagarna kommer att se ut på det sättet att vi först har ett gymnastikpass, sedan håller vi en paus då vi äter medhavd matsäck och tar det lugnt. Efter pausen har vi ett gymnastik-/idrottspass till. I lägerpriset ingår träningen, men inte lunchen, så alla bör ta med sig egen lunch. Det finns kylskåp och mikrovågsugn.
Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade. Med på lägren ryms ca 35 barn/läger. Dock bör vi se till att det blir lämpliga grupper enligt nivå & ålder eftersom målgruppens erfarenhet av gymnastik är varierande. Då lägerplatserna blivit fyllda kan man anmäla sig via samma formulär till en kölista. Från kölistan plockar vi sedan gymnaster på basen av hur det finns plats i de olika grupperna. Vår målsättning är att alla skall ha ett trevligt och givande läger och att träningen är anpassad efter nivå och ålder.

Vi påpekar ännu att gymnastikpassen leds av klubbens tränare, d.v.s. lägret går inte ut på att barnen har fritid i salen!

Anmälningar mottages senast den 31.5 (dock begränsat antal med platser!) via formulären som ni hittar längst ner på denna sida.
Bekräftelse på att anmälan mottagits skickas automatiskt som svar och meddelande om att ert barn fått en plats skickas manuellt som svar inom ca 2 veckor efter att anmälningen mottagits.

Vid frågor vänligen kontakta chefstränare Cecilia Andler (cecilia.andler@hgk.fi)

Vecka 23 – Hobbyläger

Vecka 24 – TeamGym-lagen, hobbytävlingsgrupperna & pretävlingsgrupperna

Vecka 25 – Redskap/tävlingsläger

Fler nyheter finns i arkivet

Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Allmän administration/seniorer/Gloriahallen
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 362 4163
må-fre 8-16

Gloriahallen 09/605 698

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

09 62271450

juniorer@hgk.fi

Kontakta oss