Läs decemberinfo och info om juniorernas julavslutningar på Suomisport

Vi har skickat ut juniorinfot för Decembermånad och information om juniorernas julavslutningar i Suomisport.

  • Den ordinarie höstterminen avslutas söndagen den 11 december, alla grupper har alltså normala träningar fram till det
  • Veckan efter har alla grupper avslutningar, grupperna får separat info om dem i Suomisport eftersom olika grupper har avslutningar olika dagar mellan 12.12 och 18.12.
  • Om ni har flera barn i vår verksamhet, observera ytterligare att olika typers grupper (nybörjare/hobby/tävling/TG/Sportkvarnen) har olika info och olika avslutningar. P.g.a. utrymmesbrist ska man anmäla sig till avslutningarna på förhand, begränsat antal platser per avslutning men alla ryms med på någon avslutning.
  • Tävlingsgrupperna tränar också efter avslutningarna.
  • I samband med avslutningarna kommer vi att ställa fram ett räcke med begagnade gymnastikdräkter. Efter årsskiftet tar vi sedan i bruk en köp&sälj facebookgrupp för begagnade HGK-kläder och annat gymnastikrelaterat.
  • Vårterminen inleds måndagen den 9 januari. Även tävlingsgrupperna har julledigt men kortare ledighet än hobbygrupperna.
  • De som deltar i vår verksamhet under höstterminen 2022 har automatiskt en plats i sin grupp våren 2023. Om man inte vill fortsätta ska man meddela om det per e-post på kansliet@hgk.fi senast 8.1. Träningstiderna är i regel de samma som under hösten. Det är dock ett par grupper som kommer att ha nytt klockslag, men dagen förblir den samma, och dessa grupper får separat meddelande om träningstiderna.

Beställning av träningsdräkt för flickor och träningsshorts för pojkar i Suomisport senast 18.9!

Vi har skickat ut info i Suomisport med en länk till beställning av klubbens ärmlösa träningsdräkt för flickor och träningsshorts för pojkar. Beställning görs endast via Suomisport. Kontrollera att ni väljer rätt storlek i beställningen. Deadline för beställning av produkterna är 18.9

Priset för den ärmlösa träningsdräkten är 64€
Priset för träningsshortsen är 27€

Träningsshorts för pojkar, HGKs vimpel trycks i vitt nere på byxbenet

Leveranstiden är ca 8 veckor.

Nya gymnaster 2022

ANMÄLNING AV NYA GYMNASTER HÖSTEN 2022

Vänligen läs denna info om ANMÄLNING AV NYA GYMNASTER till höstens grupper i Helsingfors Gymnastikklubb innan du anmäler barnet. De gymnaster som varit med i klubbens verksamhet våren 2022 erbjuds automatiskt en plats och ska inte anmälas via dessa länkar.

Vi tar emot barn födda 2018 och tidigare till klubbens nybörjargrupper i Gloriahallen på Lilla Robertsgatan hösten 2022. Nybörjare i andra åldrar än i de åldersgrupper det finns regelrätta nybörjargrupper för, försöker vi hitta lämplig hobbygrupp. Anmälningar tas emot endast via länkarna. Om grupperna blir fulla får man en plats på kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstart, under höstterminen eller vårterminen tar vi kontakt. Vi fortsätter även med eftermiddagsgrupper för i huvudsak barn i åk 3-6 på måndagar och torsdagar ca kl. 14-15 / 14.30-15.30. Tanken är alltså att erbjuda gymnastik under tidig eftermiddag, efter skolan, för barn som själva kan ta sig till Gloriahallen. Målgruppen är nybörjare och hobbygymnaster och eventuellt barn som tränar andra grenar men vill ha gymnastik som komplement.

Vi kommer också fortfarande att erbjuda hobby- och nybörjargymnastik i Sportkvarnen i Kvarnbäcken. Tidpunkten är söndag mellan kl. 16 och 20. Om man har intresse av grupper i östra Helsingfors anmäler man sig via den separata länken för grupper i Kvarnbäcken.

Då du anmält barnet via länken nedan (klicka och anmäl till rätt grupp!) får du ett meddelande om att anmälningen gått fram. Vi skickar ytterligare ut mail manuellt om att barnet fått plats i en grupp och ber att ni bekräftar platsen senast 31 juli genom tjänsten Suomisport. P.g.a. GDPR-förordningen kan vi inte lägga ut gruppernas deltagare på hemsidan. Då grupperna är fulla tar vi emot anmälningar på kölistan. Om en plats blir ledig tar vi kontakt. Man får prova gymnastiken 2 ggr. Vill man efter de två gångerna inte fortsätta meddelar man klubben omgående om det via e-post på kansliet(at)hgk.fi då ges platsen vidare och man är inte skyldig att erlägga terminsavgift. Fortsätter man i gruppen efter 2 ggr ska man betala  terminsavgiften via Suomisport senast den 18 september.

Terminsavgiften för gymnastik i nybörjargrupperna max 1 h / vecka är under hösten 150 euro. Nybörjargrupperna i Gloriahallen inleder terminen 28.8 och terminsavslutningen är i mitten av december. Man får som sagt prova på gymnastiken 2 ggr, efter det förbinder man sig till hela terminen och man är skyldig att betala en hel terminsavgift. Grupperna fortsätter i regel på samma sätt på våren, men man kan naturligtvis meddela att man slutar efter höstterminen. Vårterminen inleds 9.1 och avslutas i mitten av maj.

Om du har frågor om HGK:s verksamhet får du gärna kontakta klubbens verksamhetsledare Micaela Holmberg per e-post på kansliet(a)hgk.fi eller telefon 050 362 4163.

Klicka på den nybörjargrupp du vill anmäla ditt barn till.

Nybörjargrupperna i Gloriahallen (Lilla Robertsgatan 12-14 B) inleder sin verksamhet söndagen den 28 augusti enligt följande:

Söndagar kl. 17.40-18.30, Mininybbarna = vuxen-barn-grupp , för barn födda 2018 tillsammans med en vuxen, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Mona Rosenberg, 15 platser

GRUPPEN ÄR FULL! Trots att gruppen är full kan man anmäla barnet via länken till kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstarten eller under terminen tar vi kontakt. 


Söndagar kl. 16.05-17.05, Nybörjarflickor födda 2016-2017, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Alexandra Sandström, 15 platser
GRUPPEN ÄR FULL! Trots att gruppen är full kan man anmäla barnet via länken till kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstarten eller under terminen tar vi kontakt. 

Söndagar kl. 15.00-16.00, Nybörjarflickor födda 2014-2015, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Alexandra Sandström, 10 platser
GRUPPEN ÄR FULL! Trots att gruppen är full kan man anmäla barnet via länken till kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstarten eller under terminen tar vi kontakt. 

Söndagar kl. 15.15-16.15, Nybörjarpojkar födda 2016-2017, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Noora Paajanen, 8 platser
GRUPPEN ÄR FULL! Trots att gruppen är full kan man anmäla barnet via länken till kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstarten eller under terminen tar vi kontakt. 

Söndagar kl. 16.25-17.25, Nybörjarpojkar födda 2014-2015, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Noora Paajanen, 8 platser
GRUPPEN ÄR FULL! Trots att gruppen är full kan man anmäla barnet via länken till kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstarten eller under terminen tar vi kontakt.

Klicka här för att anmäla ditt barn (pojkar/flickor födda 2013 och tidigare) till en hobbygrupp eller eftermiddagsgrupp i Gloriahallen;

Nya gymnaster-ÖVRIGA (Barn och unga födda 2013 och tidigare fr.o.m. 15.8 / eftermiddagsgrupper fr.o.m. 22.8).

Klicka här för att anmäla ditt barn (pojkar/flickor födda 2016 eller tidigare) till grupperna i Sportkvarnen i Kvarnbäcken;

Anmälning av gymnaster till SPORTKVARNENS grupper, födda 2016 och tidigaresöndag mellan kl. 16 och 20 beroende på ålder, fr.o.m. 4.9 2022.

Anmälning av NYA GYMNASTER till höstens grupper fr.o.m. fredag 3.6

Anmälningslänkarna läggs ut på denna sida före lunchtid fredagen den 3 juni.

De gymnaster som varit med i klubbens verksamhet våren 2022 erbjuds automatiskt en plats i höstens grupper och ska inte anmälas via dessa länkar.

Vänligen läs denna info om ANMÄLNING AV NYA GYMNASTER till höstens grupper i Helsingfors Gymnastikklubb innan du anmäler barnet.

Vi tar emot barn födda 2018 och tidigare till klubbens nybörjargrupper i Gloriahallen på Lilla Robertsgatan hösten 2022. Nybörjare i andra åldrar än i de åldersgrupper det finns regelrätta nybörjargrupper för, försöker vi hitta lämplig hobbygrupp. Anmälningar tas emot endast via länkarna. Om grupperna blir fulla får man en plats på kölistan. Om det blir en plats ledig före terminsstart, under höstterminen eller vårterminen tar vi kontakt. Vi fortsätter även med eftermiddagsgrupper för i huvudsak barn i åk 3-6 på måndagar och torsdagar ca kl. 14-15 / 14.30-15.30. Tanken är alltså att erbjuda gymnastik under tidig eftermiddag, efter skolan, för barn som själva kan ta sig till Gloriahallen. Målgruppen är nybörjare och hobbygymnaster och eventuellt barn som tränar andra grenar men vill ha gymnastik som komplement. Vi kommer också fortfarande att erbjuda hobby- och nybörjargymnastik i Sportkvarnen i Kvarnbäcken. Tidpunkten är söndag mellan kl. 16 och 20. Om man har intresse av grupper i östra Helsingfors anmäler man sig via den separata länken för grupper i Kvarnbäcken. Då du anmält barnet via länken nedan (anmäl till rätt grupp!) får du ett meddelande om att anmälningen gått fram. Vi skickar ytterligare ut mail manuellt om att barnet fått plats i en grupp och ber att ni bekräftar platsen senast 31 juli genom tjänsten Suomisport. P.g.a. GDPR-förordningen kan vi inte lägga ut gruppernas deltagare på hemsidan. Då grupperna är fulla tar vi emot anmälningar på kölistan. Om en plats blir ledig tar vi kontakt. Man får prova gymnastiken 2 ggr. Vill man efter de två gångerna inte fortsätta meddelar man klubben omgående om det via e-post på kansliet(at)hgk.fi då ges platsen vidare och man är inte skyldig att erlägga terminsavgift. Fortsätter man i gruppen efter 2 ggr ska man betala  terminsavgiften via Suomisport senast den 18 september. Terminsavgiften för gymnastik i nybörjargrupperna max 1 h / vecka är under hösten 150 euro. Nybörjargrupperna i Gloriahallen inleder terminen 28.8 och terminsavslutningen är i mitten av december. Man får som sagt prova på gymnastiken 2 ggr, efter det förbinder man sig till hela terminen och man är skyldig att betala en hel terminsavgift. Grupperna fortsätter i regel på samma sätt på våren, men man kan naturligtvis meddela att man slutar efter höstterminen. Vårterminen inleds 9.1 och avslutas i mitten av maj.

Om du har frågor om HGK:s verksamhet får du gärna kontakta klubbens verksamhetsledare Micaela Holmberg per e-post på kansliet(a)hgk.fi eller telefon 050 362 4163.

Nybörjargrupperna inleder sin verksamhet i Gloriahallen (Lilla Robertsgatan 12-14 B) söndagen den 28 augusti enligt följande:

Söndagar kl. 17.40-18.30, Mininybbarna = vuxen-barn-grupp , för barn födda 2018 tillsammans med en vuxen, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Mona Rosenberg

Söndagar kl. 16.05-17.05, Nybörjarflickor födda 2016-2017, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Alexandra Sandström.

Söndagar kl. 15.00-16.00, Nybörjarflickor födda 2014-2015, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Alexandra Sandström.

Söndagar kl. 15.15-16.15, Nybörjarpojkar födda 2016-2017, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Noora Paajanen

Söndagar kl. 16.25-17.25, Nybörjarpojkar födda 2014-2015, fr.o.m. 28.8.2022. Tränare: Noora Paajanen

Hobbygrupper och eftermiddagsgrupper i Gloriahallen

Barn och unga födda 2013 och tidigare fr.o.m. 15.8 / eftermiddagsgrupper fr.o.m. 22.8).

Grupperna i Sportkvarnen i Kvarnbäcken


SPORTKVARNENS grupper, födda 2016 och tidigare, söndag mellan kl. 16 och 20 beroende på ålder, fr.o.m. 4.9.

Testa på-tillfälle för gymnaster intresserade av tävlingsgrupper i redskapsgymnastik och TeamGym

Vi ordnar några testa på-tillfällen under vecka 21 för barn i hobby- & nybörjargrupper (födda 2016 och äldre) som skulle vilja träna mera målinriktat och börja tävla. På måndagen den 23 maj ordnas tillfällen för barn födda 2016 och tidigare som är intresserade av tävlingsgrupper i redskapsgymnastik eller TeamGym. På tisdagen den 24 maj är tillfället specifikt för dem som vill testa på TeamGym. Man kan delta i båda tillfällena. Anmälan till tillfällena görs via formuläret längst ner på sidan.

Tillfällena ordnas enligt följande;

Måndag 23.5 kl. 17.45-18.45, Barn födda 2014-2016
Måndag 23.5 kl. 19.00-20.00,
Barn födda 2013 och tidigare
Tisdag 24.5 kl. 18.00-19.00,
Team Gym- alla åldrar

På tillfället får gymnasterna testa på hur en träning kan se ut i en tävlingsgrupp och tränarna har möjlighet att kolla vilken grupp som kunde passa gymnasten inför nästa termin. Vi önskar att gymnasterna kommer i tid, men ca 5 minuter före passet börjar räcker bra! Gymnasterna ska ha gymnastikdräkt eller gymnastikkläder på sig. Håret ska vara fast om det är långt och vattenflaskan ska man gärna ta med sig. Föräldrar är välkomna att följa med passet från klubbrummet Gropen på 6e våningen. Vi kommer att öppna fönsterluckorna så man kan kika ner på träningen i salen och verksamhetsledaren kommer vara på plats på Gropen och informerar kort om hösten. Vi önskar att gymnasterna och tränarna får ro att träna och därför är det inte möjligt att sitta på bänkarna nere i salen.

Nedan hittar ni lite info om hur våra tävlingsgrupper sett ut under denna säsong och vilka nya grupper vi preliminärt kommer att bilda till hösten 2022. Vi ser varje år över våra grupper och gör vid behov omorganiseringar i grupperna så att de ska vara så jämna som möjligt med tanke på önskad träningsmängd, tävlingsklass & tävlingsintresse, allt detta för att gynna gymnasternas individuella utveckling. Gruppernas nuvarande namn, träningsdagar, sammansättning och tränare kommer sannolikt att ändras till hösten. Vi vill ändå ge en inblick i hur grupperna sett ut i år.

TeamGym
TeamGym är en laggren och de tre tävlingsredskapen är friprogram (gymnastiska, dansanta och akrobatiska element till musik) voltbana (fartfyllda voltserier på ett voltgolv) och trampett (olika hopp och volter från en liten trampolin). Laget kan bestå av flickor, pojkar eller vara mixed. Alla våra lag i TeamGym är tävlingslag.

Nytt lag; Vi planerar att starta ett nytt TeamGym lag till hösten 2022. Vi söker i första hand barn födda 2012-2015, men målgruppen beror även på antalet intresserade. Preliminärt kommer laget att träna 2ggr/vecka á 1,5h under hösten 2022 och 2ggr/vecka á 1,5-2h under våren 2022.

Ifall man är intresserad av TeamGym men inte hör till åldersgruppen för det nya laget så fyller vi även på i våra nuvarande lag. Följande lag och nivåer har vi haft under 2021/2022;

TG Ypsilon: tävlar nu klass 1 men siktar på klass 2 till hösten 2022. Flickorna är födda 2009–2011. Laget har tränat 2 gånger i veckan á 2–2,5h/träning under våren 2022.
TG Alfa: laget har nu tävlat i ”kilpaharraste” men siktar på klass 3 på hösten 2022. Flickorna är födda 2006–2009. Laget tränar 3 gånger i veckan á 2,5h/träning
TG Delta: tävlar i klass 4. Flickorna är födda 2005–2007. Laget har tränat 3 gånger i veckan under denna säsong men träningsmängden planeras ökas till 4 gånger i veckan á 2,5-3h/träning under terminen 2022/2023
TG Unified: Laget består av gymnaster från HGK och Fliku. Laget tävlar i klass 6 och en del av gymnasterna hör till landslaget.

Pojkar redskapsgymnastik
Redskapsgymnastik är en individuell gren och pojkarna tävlar på redskapen parterr, häst, ringar, hopp, barr och räck. Träningen är mycket mångsidig och förutom träning på de sex tävlingsredskapen gör man under träningen trampolin och tränar mångsidigt på fysiska egenskaper, till exempel styrka, rörlighet, snabbhet och koordination.

Ny grupp: Vi kommer att starta en ny pretävlingsgrupp för pojkar födda 2014–2016. Preliminärt kommer gruppen att träna 1,5h och två gånger i veckan under hösten 2022. Till våren ökas träningens längd till 1,75 eller 2h.

Ifall man är intresserad av redskapsgymnastik för pojkar men inte hör till åldersgruppen för den nya gruppen så fyller vi även på i våra nuvarande tävlingsgrupper. Följande tävlingsgrupper för pojkar har vi haft under detta år;

Volt: Pojkarna (födda 2011-2013) tävlar i klass 1 och tränar på serier för klass 2. Gruppen tränar 2-3 gånger i veckan ca 2h/träning.

Dubbelvolt: Pojkarna (födda 2005–2010) tävlar i klass 1-3 och tränar 3-4 gånger i veckan.

Flickor redskapsgymnastik
Redskapsgymnastik är en individuell gren där flickorna tävlar på redskapen hopp, barr, bom och parterr. Karakteristiskt för redskapsgymnastiken är bland annat balansen och smidigheten som krävs för den 10cm smala bommen, styrkan som krävs för barren och explosiviteten och utstrålningen för parterrserien som i de högre klasserna görs till musik. Våra tävlingsgrupper tränar i regel 2-6 gånger per vecka och träningspassen är både i Gloriahallen men också i andra gymnastikhallar t.ex. Tölö Sporthall, Urhea-hallen och Sportkvarnen.

Preliminärt kommer vi inte att bilda någon ny grupp till hösten 2022, men fyller på i våra nuvarande grupper. Observera att grupperna kommer att omorganiseras till hösten 2022 och att namnen, sammansättningen och träningstiderna kan ändras.

Koppargruppen: Pretävlingsgrupp för flickor födda 2014–2015. Åldersgruppen kan utvidgas till 2014-2016. Gymnasterna genomför koppar- och bronsmärket och kommer att delta på sina första tävlingar under nästa säsong 2022/2023. Gruppen kommer att träna 3 gånger per vecka under terminen 2022/2023 och träningarna är 1h45min-2h30min långa

Safirgruppen: Tävlingsgrupp för flickor födda 2012-2013, gymnasterna tävlar i klass B och siktar på att stiga till klass C under terminen 2022/2023. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka. Gymnasterna genomför eller har genomfört guldmärket.

Bronsgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2011, gymnasterna tävlar i klass B och siktar på att stiga till klass C under terminen 2022/2023. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka. Flickorna genomför eller har genomfört silvermärket.

Silvergruppen: Tävlingsgrupp för flickor födda 2008-2011, gymnasterna tävlar i klass C och D. Gymnasterna har genomfört guldmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka

Guldgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2009-2011, gymnasterna tävlar i klass D och F. Gymnasterna genomför eller har genomfört smaragdmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 4-5 gånger per vecka

Diamantgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2006-2008, gymnasterna tävlar i klass F och G. Gymnasterna har genomfört smaragdmärket eller diamantmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 3-6 gånger per vecka.

Flickor, hobbytävlingsgrupper redskapsgymnastik

Hobbytävlingsgrupperna tränar och tävlar mindre än våra tävlingsgrupper. Träningsmängden är i regel två gånger per vecka och gymnasterna önskas delta på HGK:s interna evenemang och FSGs tävlingar, sammanlagt ca 1-2 evenemang per termin. Tävlingsgrupperna tränar ofta lite mera, mellan 3-6 gånger per vecka och deltar även på flera tävlingar och läger. Grupperna vi har inom redskapsgymnastik är alltså hobbygrupper, hobbytävlingsgrupper och tävlingsgrupper. Gymnasterna kan flytta mellan dessa grupper, men för hobbytävlingsgrupper och tävlingsgrupper finns det vissa krav på nivå och motivation och att man vill träna den mängd ggr i veckan som gruppen tränar.

Hobbytävling 2: Hobbytävlingsgrupp för flickor födda 2009–2013 och tränar 2 gånger per vecka. Gymnasterna ska börja tävla/tävlar i klass B och genomför även aktivt märken.

Hobbytävling 1: Hobbytävlingsgrupp för flickor födda 2004–2009 och tränar 2 gånger per vecka. Gymnasterna tävlar i klass B – D och genomför även aktivt märken.

Skulle barnet önska jumpa flera än en gång i veckan i en hobbygrupp, vänligen meddela oss isåfall om det på kansliet(a)hgk.fi

Hösten 2022, info för nya gymnaster

Vi lägger ut mera information om höstens nybörjargrupper i slutet av maj och anmälningslänkarna kommer att läggas ut i början av juni. Anmälningar tas emot endast via länkarna.

HGK:s verksamhet sker i huvudsak i klubbens egen sal Gloriahallen på Lilla Robertsgatan i centrum av Helsingfors. Vi har också nybörjar- och hobbygrupper i Kvarnbäcken en dag i veckan. De yngsta barn vi tar emot hösten 2022 är barn födda 2018 och den gruppen är en vuxen-barn-grupp. Alla övriga grupper är barngrupper. De nybörjargrupper vi kommer att ha är preliminärt:

-Mininybbarna = vuxen-barn-grupp , för barn födda 2018 tillsammans med en vuxen.
-Nybörjarflickor födda 2016-2017
-Nybörjarpojkar födda 2015-2017
-Nybörjarflickor födda 2014-2015

Nybörjargrupperna i Gloriahallen tränar på söndagar, preliminärt ca 14.30-19.

Barn som vill börja jumpa men är i andra åldrar än våra regelrätta nybörjargrupper kommer att ha en egen anmälningslänk. Vi fyller på våra befintliga hobbygrupper och tar emot barn i alla åldrar i mån av möjlighet.

Preliminärt kommer vi även att ha eftermiddagsgrupper på måndagar och torsdagar ca kl. 14.30-15.30. Målgruppen är barn i årskurs 3-6, d.v.s. födda 2013-2010. 

Om du har frågor om HGK:s verksamhet får du gärna kontakta klubbens verksamhetsledare Micaela Holmberg per e-post på kansliet(a)hgk.fi eller telefon 050 362 4163. 

Anmälan till HGK:s sommarläger i gymnastik i juni 2022 har öppnat!


Klicka HÄR för att komma till information om de olika lägren samt anmälningsformulären!

HGK planerar att ordna tre sommarläger i gymnastik i juni i Gloriahallen under de tre första sommarlovsveckorna. Lägren är uppdelade på basen av ålder och nivå.

Lägren för de olika grupperna är uppdelade enligt följande;

Vecka 23 Hobbyläger: Lägret är riktat till klubbens alla hobbygymnaster, både flickor och pojkar födda 2009–2015. Även barn som inte varit med i klubbens verksamhet tidigare är välkomna
Vecka 24 TG Ypsilon, TG Alfa, TG Delta, Hobbytävling 1, Hobbytävling 2 & Koppargruppen
Vecka 25 Diamant, Guld, Silver, Brons, Safir, Dubbelvolt & Volt

FSGM i Grankulla 9-10.4.2022

Vårens FSGM ordnas i Grankulla & Esbo den 9-10 april 2022. Gymnasterna anmäler sig via formuläret nedan senast 17.3.2022. Observera att deltagande i klass B förutsätter att minst bronsmärket är utfört, i klass C rekommenderas det att gymnasten har utfört guldmärket.

Stigpoängen för att flytta upp en klass är: Från C till D och D till E minst kategori IV.
Mera info skickas till de anmälda närmare tävlingen.


Preliminär tidtabell
Lördag 9.4 (pojkar i Vitikka, flickor i Grankulla)

kl. 10-14 Klass B (yngre och äldre) & pojkar Stara

kl. 14-18 Klass E-H, Pojkar 1-5

Söndag 10.4 (Grankulla)

kl.9-12 Klass C (yngre och äldre)

kl. 12-15 Klass D (yngre och äldre)


Sportlov & Sportlovslägerdagar 21.2 och 24.2 i HGK

Under Helsingfors svenskspråkiga skolors sportlov (vecka 8, 21-27.2) har hobbygrupperna ingen gymnastik. Vi har alltså normal verksamhet ännu på söndagen den 20 februari, men sedan är det sportlov, vilket innebär att hela veckan och även söndagen den 27 februari är ledig. Tävlingsgrupperna tränar enligt den egna tränarens anvisningar.

Vi ordnar dock två lägerdagar under sportlovsveckan för barn födda 2014-2009 på måndag 21.2 & torsdag 24.2 kl. 10-15 i Gloriahallen. Lägret är riktat till barn i lågstadieåldern i nybörjar-, hobby-& tävlingsgrupper och fokus kommer att ligga på rörelseglädje tillsammans. Man anmäler sig till lägret, antingen till den ena dagen eller till båda dagarna, via formuläret nedan. Priset för deltagande är 20€/dag.

I anmälan finns det möjlighet att skriva in vilken/vilka kompisar man önskar vara i samma grupp med eftersom grupperna i mån av möjlighet görs enligt gymnasternas önskemål, men även enligt ålder. Gymnasterna tas emot i anmälningsordning, sista anmälningsdag för måndagens lägerdag är torsdag 17.2 och för torsdagens lägerdag söndag 20.2.

Vi har ett träningspass på förmiddagen, ca kl. 10-11.45, sedan går vi upp till klubbrummet ”Gropen” och äter egen medhavd lunch, och på eftermiddagen har vi ett träningspass till ca kl. 13-15 . På Gropen finns det kylskåp och mikrovågsugn.

Måndagens lägerdag är full! Finns ännu någon plats kvar till torsdag 🙂

Sportlovslägerdag 24.2

  • ifall vi behöver få tag på en förälder under passet
  • Till denna adress skickas en automatisk bekräftelse på att er anmälan har tagits emot

Ny overall 2022– beställningsdeadline 10.2.2022

HGK tog under 2021 fram en ny kollektion för sina juniorer med tränings- och fritidskläder. Nu är det dags för oss att uppdatera juniorernas tävlingsoverall. Overallen används vid bland annat inmarsch på tävling och är ett representationsplagg för klubbens tävlingsgymnaster. På den kommer emblemet, som används i mera officiella sammanhang, att broderas. På tränings- och fritidskläderna fungerar vimpeln som juniorernas logo.

Overallen, av märket Adidas, kommer nu delvis att få nytt utseende då overalljackan kommer vara mörkblå. Byxorna är fortfarande mörkblåa och vi håller kvar våra vinröda ränder på såväl jacka som byxor. Vi har även tagit emot feedback av gymnasterna och den nya overallen kommer nu att vara i ett mjukare och rörligare tyg som bättre lämpar sig för uppvärmning än vår nuvarande.

Overallen finns i både barn-, dam- och herrmodell. Det är möjligt att beställa olika storlek eller modell på jackan och byxorna. Vi har inga provexemplar, men storlekarna motsvarar de som vi har på den nuvarande overallen. Man kan också prova storlekar på Adidasoveraller i t.ex. Intersport. Om man är mellan två storlekar rekommenderar vi att man väljer den större storleken.

Priser för overallen. Priset på jackan beror på broderingens pris (broderingen inkluderad i det uppskattade priset)

ModellJackaByxor
Barnmodellca 55€37€
Dam-& herrmodellca 58€40€

Barnmodell finns i storlekarna 116cm-176cm, Dammodell finns i storlek XXS-XL och Herrmodell finns i storlek XS-XXL

Barn5-6år7-8år9-10år11-12år12-13år13-14år15-16år
Längd116cm128 cm140 cm152 cm158cm164 cm176 cm
DamDam XXSDam XSDam SDam MDam LDam XL
Höft82-85cm86-91cm92-97cm98-103cm104-110cm111-117cm
Midja57-60cm61-66cm67-72cm73-78cm79-85cm86-94cm
HerrHerr XSHerr SHerr MHerr LHerr XLHerr XXL
Höft82-85cm86-91cm92-99cm100-107cm108-116cm117-125cm
Midja71-74cm75-80cm81-88cm89-96cm97-106cm107-119cm


Deadline att beställa overallen är torsdagen den 10 februari. Vi planerar att beställa overallerna en gång per år eller termin i fortsättningen, dock har en del produkter minimiantal för att man ska kunna göra en beställning. Ni får en automatisk bekräftelse per e-post på beställningen, kontrollera även skräpposten ifall mejlet inte genast syns i din inkorg. Beställningen är bindande. Gymnasterna beräknas få overallerna i slutet av mars/början av april.

Fler nyheter finns i arkivet