Testa på-tillfälle för gymnaster intresserade av tävlingsgrupper i redskapsgymnastik och TeamGym

Vi ordnar några testa på-tillfällen under vecka 21 för barn i hobby- & nybörjargrupper (födda 2016 och äldre) som skulle vilja träna mera målinriktat och börja tävla. På måndagen den 23 maj ordnas tillfällen för barn födda 2016 och tidigare som är intresserade av tävlingsgrupper i redskapsgymnastik eller TeamGym. På tisdagen den 24 maj är tillfället specifikt för dem som vill testa på TeamGym. Man kan delta i båda tillfällena. Anmälan till tillfällena görs via formuläret längst ner på sidan.

Tillfällena ordnas enligt följande;

Måndag 23.5 kl. 17.45-18.45, Barn födda 2014-2016
Måndag 23.5 kl. 19.00-20.00,
Barn födda 2013 och tidigare
Tisdag 24.5 kl. 18.00-19.00,
Team Gym- alla åldrar

På tillfället får gymnasterna testa på hur en träning kan se ut i en tävlingsgrupp och tränarna har möjlighet att kolla vilken grupp som kunde passa gymnasten inför nästa termin. Vi önskar att gymnasterna kommer i tid, men ca 5 minuter före passet börjar räcker bra! Gymnasterna ska ha gymnastikdräkt eller gymnastikkläder på sig. Håret ska vara fast om det är långt och vattenflaskan ska man gärna ta med sig. Föräldrar är välkomna att följa med passet från klubbrummet Gropen på 6e våningen. Vi kommer att öppna fönsterluckorna så man kan kika ner på träningen i salen och verksamhetsledaren kommer vara på plats på Gropen och informerar kort om hösten. Vi önskar att gymnasterna och tränarna får ro att träna och därför är det inte möjligt att sitta på bänkarna nere i salen.

Nedan hittar ni lite info om hur våra tävlingsgrupper sett ut under denna säsong och vilka nya grupper vi preliminärt kommer att bilda till hösten 2022. Vi ser varje år över våra grupper och gör vid behov omorganiseringar i grupperna så att de ska vara så jämna som möjligt med tanke på önskad träningsmängd, tävlingsklass & tävlingsintresse, allt detta för att gynna gymnasternas individuella utveckling. Gruppernas nuvarande namn, träningsdagar, sammansättning och tränare kommer sannolikt att ändras till hösten. Vi vill ändå ge en inblick i hur grupperna sett ut i år.

TeamGym
TeamGym är en laggren och de tre tävlingsredskapen är friprogram (gymnastiska, dansanta och akrobatiska element till musik) voltbana (fartfyllda voltserier på ett voltgolv) och trampett (olika hopp och volter från en liten trampolin). Laget kan bestå av flickor, pojkar eller vara mixed. Alla våra lag i TeamGym är tävlingslag.

Nytt lag; Vi planerar att starta ett nytt TeamGym lag till hösten 2022. Vi söker i första hand barn födda 2012-2015, men målgruppen beror även på antalet intresserade. Preliminärt kommer laget att träna 2ggr/vecka á 1,5h under hösten 2022 och 2ggr/vecka á 1,5-2h under våren 2022.

Ifall man är intresserad av TeamGym men inte hör till åldersgruppen för det nya laget så fyller vi även på i våra nuvarande lag. Följande lag och nivåer har vi haft under 2021/2022;

TG Ypsilon: tävlar nu klass 1 men siktar på klass 2 till hösten 2022. Flickorna är födda 2009–2011. Laget har tränat 2 gånger i veckan á 2–2,5h/träning under våren 2022.
TG Alfa: laget har nu tävlat i ”kilpaharraste” men siktar på klass 3 på hösten 2022. Flickorna är födda 2006–2009. Laget tränar 3 gånger i veckan á 2,5h/träning
TG Delta: tävlar i klass 4. Flickorna är födda 2005–2007. Laget har tränat 3 gånger i veckan under denna säsong men träningsmängden planeras ökas till 4 gånger i veckan á 2,5-3h/träning under terminen 2022/2023
TG Unified: Laget består av gymnaster från HGK och Fliku. Laget tävlar i klass 6 och en del av gymnasterna hör till landslaget.

Pojkar redskapsgymnastik
Redskapsgymnastik är en individuell gren och pojkarna tävlar på redskapen parterr, häst, ringar, hopp, barr och räck. Träningen är mycket mångsidig och förutom träning på de sex tävlingsredskapen gör man under träningen trampolin och tränar mångsidigt på fysiska egenskaper, till exempel styrka, rörlighet, snabbhet och koordination.

Ny grupp: Vi kommer att starta en ny pretävlingsgrupp för pojkar födda 2014–2016. Preliminärt kommer gruppen att träna 1,5h och två gånger i veckan under hösten 2022. Till våren ökas träningens längd till 1,75 eller 2h.

Ifall man är intresserad av redskapsgymnastik för pojkar men inte hör till åldersgruppen för den nya gruppen så fyller vi även på i våra nuvarande tävlingsgrupper. Följande tävlingsgrupper för pojkar har vi haft under detta år;

Volt: Pojkarna (födda 2011-2013) tävlar i klass 1 och tränar på serier för klass 2. Gruppen tränar 2-3 gånger i veckan ca 2h/träning.

Dubbelvolt: Pojkarna (födda 2005–2010) tävlar i klass 1-3 och tränar 3-4 gånger i veckan.

Flickor redskapsgymnastik
Redskapsgymnastik är en individuell gren där flickorna tävlar på redskapen hopp, barr, bom och parterr. Karakteristiskt för redskapsgymnastiken är bland annat balansen och smidigheten som krävs för den 10cm smala bommen, styrkan som krävs för barren och explosiviteten och utstrålningen för parterrserien som i de högre klasserna görs till musik. Våra tävlingsgrupper tränar i regel 2-6 gånger per vecka och träningspassen är både i Gloriahallen men också i andra gymnastikhallar t.ex. Tölö Sporthall, Urhea-hallen och Sportkvarnen.

Preliminärt kommer vi inte att bilda någon ny grupp till hösten 2022, men fyller på i våra nuvarande grupper. Observera att grupperna kommer att omorganiseras till hösten 2022 och att namnen, sammansättningen och träningstiderna kan ändras.

Koppargruppen: Pretävlingsgrupp för flickor födda 2014–2015. Åldersgruppen kan utvidgas till 2014-2016. Gymnasterna genomför koppar- och bronsmärket och kommer att delta på sina första tävlingar under nästa säsong 2022/2023. Gruppen kommer att träna 3 gånger per vecka under terminen 2022/2023 och träningarna är 1h45min-2h30min långa

Safirgruppen: Tävlingsgrupp för flickor födda 2012-2013, gymnasterna tävlar i klass B och siktar på att stiga till klass C under terminen 2022/2023. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka. Gymnasterna genomför eller har genomfört guldmärket.

Bronsgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2011, gymnasterna tävlar i klass B och siktar på att stiga till klass C under terminen 2022/2023. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka. Flickorna genomför eller har genomfört silvermärket.

Silvergruppen: Tävlingsgrupp för flickor födda 2008-2011, gymnasterna tävlar i klass C och D. Gymnasterna har genomfört guldmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 3-4 gånger per vecka

Guldgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2009-2011, gymnasterna tävlar i klass D och F. Gymnasterna genomför eller har genomfört smaragdmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 4-5 gånger per vecka

Diamantgruppen Tävlingsgrupp för flickor födda 2006-2008, gymnasterna tävlar i klass F och G. Gymnasterna har genomfört smaragdmärket eller diamantmärket. Gymnasterna i gruppen tränar 3-6 gånger per vecka.

Flickor, hobbytävlingsgrupper redskapsgymnastik

Hobbytävlingsgrupperna tränar och tävlar mindre än våra tävlingsgrupper. Träningsmängden är i regel två gånger per vecka och gymnasterna önskas delta på HGK:s interna evenemang och FSGs tävlingar, sammanlagt ca 1-2 evenemang per termin. Tävlingsgrupperna tränar ofta lite mera, mellan 3-6 gånger per vecka och deltar även på flera tävlingar och läger. Grupperna vi har inom redskapsgymnastik är alltså hobbygrupper, hobbytävlingsgrupper och tävlingsgrupper. Gymnasterna kan flytta mellan dessa grupper, men för hobbytävlingsgrupper och tävlingsgrupper finns det vissa krav på nivå och motivation och att man vill träna den mängd ggr i veckan som gruppen tränar.

Hobbytävling 2: Hobbytävlingsgrupp för flickor födda 2009–2013 och tränar 2 gånger per vecka. Gymnasterna ska börja tävla/tävlar i klass B och genomför även aktivt märken.

Hobbytävling 1: Hobbytävlingsgrupp för flickor födda 2004–2009 och tränar 2 gånger per vecka. Gymnasterna tävlar i klass B – D och genomför även aktivt märken.

Skulle barnet önska jumpa flera än en gång i veckan i en hobbygrupp, vänligen meddela oss isåfall om det på kansliet(a)hgk.fi
Kontaktinfo

Verksamhetsledare Micaela Holmberg
Administration/Gloriahallen/medlemmar/juniorer
kansliet@hgk.fi / 050 362 4163

Chefstränare Cecilia Andler
Juniorernas verksamhet
juniorer@hgk.fi / 050 502 6412

Kontaktuppgifter

Helsingfors Gymnastikklubb r.f.

Lilla Robertsgatan 12-14 B
00120 Helsingfors, Finland

 

Kontakta Oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.